För er som inte var där och missade allt det skojiga så delar jag med mig av förrätten.
Soppa på savojkål och trattkantareller med västerbottenflarn
4 port.
20 gram västerbottenost
15 gram torkade trattkantareller
1 liten klick smör
1 nypa salt
1 liter vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk koncentrerad kantarellfond
1 msk cognac
1 msk ljus soja
0,5 dl grädde
150 gram savojkål
1 liten skvätt olja
1 nypa salt
Ostflarn
Riv osten grovt och sprid ut den i fyra stycken lika stora högar på bakplåtspapper. Grädda i ugn tills gyllene i 200 grader, ca 5 minuter.
Soppan
Fräs trattkantarellerna i smöret, salta och peppra. Tillsätt vattnen, fond, soja och cognac, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Dra åt sidan.
Savojkål
Strimla savojkålen fint och fräs i olja tills den är något mjuk. Salta och ställ åt sidan.
Grädden
Vispa grädden till dess att den är lösvispad.
Vid servering läggs savojkålen i botten av fatet, buljongen med kantarellerna hälls över det hela och toppas med ostflarnet.
1 kommentar:
Hej Ingrid i Grytan!
Jag är en av de "skojiga" rektorer som var med på matlagningen i onsdags kväll. Det var mycket trevligt hela upplägget. Vi blev så väl mottagna av er alla duktiga blivande stjärnkockar...Lycka till i er framtid önskar Elisabeth Wikberg, Tjörn
Skicka en kommentar