söndag 23 november 2008

Cheesecake

Kakan blev lika underbar som jag kom ihåg den, underbar till jul och värd att baka. Kakan blir bäst om den får stå i kylen ca ett dygn innan den serveras.


Cheescake med Pepparkaka och Apelsin
  • 150 gram Pepparkakor
  • 100 gram Smör

Krossa pepparkakorna, smält smöret och blanda ihop. Tryck ut degen i botten av en springform som är 24 centimeter i diameter och grädda i 175 grader varm ugn i 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.

  • 400 gram Färskost
  • 6 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 0,5 dl koncentrerad Apelsinjuice
  • zest ifrån 2 st Apelsiner

Blanda allt till en slät smet, och häll över pepparkaksbottnen. Baka i 175 grader varm ugn i 45 minuter.

  • 2 dl Cremé Fraiche
  • 0,5 dl Florsocker
Vispa ihop och smeta över kakan, ge kakan till någon som du tycker mycket om.

1 kommentar:

Anonym sa...

vad är "zest"? låter jättegod din kaka! eget recept med?