onsdag 26 november 2008

Färdig för produktion, äntligen!

Idag har vi varit på Pihlskolan i Hällefors för att testa salladen som vi har gjort inom projektet Mat och Idrott, ett projekt som syftar till att ta fram ett bättre måltidskoncept för idrottande ungdomar på idrottsevenemang. Vi samarbetar med massa olika föreningar och företag och nu är våran första produkt färdig, efter mycket blod svett och tårar så åker receptet in till Konsum Värmland för kostnadskalkyler och massproduktion. Sluttestet var idag, när vi testade våran sallad för andra gången på några ungdomar från våran målgrupp. Dom gillade den och skulle välja den före alla andra sallader som finns just nu i t.ex. ICA:s färdigsalladsdisk.



Här är den, vårt hjärtebarn. Av Konsum Värmland fick vi direktiv om att den första måltiden skulle vara en sallad med kassler av Värmlandsgris och Pasta. Rostade morötter, palsternackor och kålrot, kokt brysselkål, timjanmarinerade bruna bönor och syrad rödlök ackompanjerar. Vi tycker att den är kaxig, skönt att äntligen slippa tomat och isbergs-blask sallader och välkomna våran ekologiska, lokaltförankrade, väldigt goda och helt näringsriktigtbalanserade färgglada sallad!



Vid vårt första besök med panelen dissades våran goda äppel- och timjandressing totalt. Den var för sur och smakade kapris på något konstigt sätt. För salt var den visst också, dom vet vad dom vill ha ungdomarna. Något som inte är för salt eller surt men med mycket smak. Vitlök är gott och stark chili och kebabsås, pesto funkar också. Idag hade vi med oss 4 helt nya dressingar som testades på ett helt vetenskapligt sätt. Mild Senap och Honung, Pesto på Gröna ärtor, Chipotle, och Rostad vitlök. Vitlöken och Chipotlen (smakade som korv enligt vissa) vann inte helt oväntat.



Vi började med att låta dem skriva ner vad de tyckte om dressingarna och salladen och sedan pratade vi om det i gruppen. Vi ville inte att dom skulle påverka varandra för mycket och dom är inte finkänsliga direkt. Här är en kille som inte diggade ärtpeston.



Två killar ur panelen som tyckte att man blev lagom mätt av salladen, inte för mycket och inte för lite.

1 kommentar:

Helena sa...

Blää - kort och koncis! Vem behöver svänga sig med fina ord???