onsdag 5 november 2008

Lite för perfekt

"Att heta Mat-Niklas är som en misslyckad tatuering. Den sitter där och är jävligt svår att bli av med."


Det var lite oväntat att Niklas Ekstedt ikväll var med i mitt absoluta dräggel-program, världens härligast män som får det att vattnas mer i munnen än alla matprogram. Niklas bjöd Ann Söderström på revbensspjäll och han berättade att han tyckte att det var jobbigt att vara så perfekt, att han kanske var lite för perfekt.
När Niklas var 21 hade han redan praktiserat hos Charlie Trotter, Heston Blumenthal och Ferran Adrià och startade sin första restaurang, Restaurang Niklas i Helsingborg. Restaurang Niklas blev 2005 utsedd till Sveriges femte bästa restaurang av White Guide och hade länge en topplacering i Gourmets lista över Sveriges bästa restauranger. Han har skrivit 2 böcker, haft sitt eget program på tv, en sommarkrog i Viken och har nu lämnat Skåne för att flytta till sthlm och öppna sin nya restaurang 1900. Jag var aldrig förtjust i Niklas som tv-kock men han är riktigt duktig på de flesta andra fronter. Han är 29 år och en sådan sak som att vara för perfekt finns inte.

1 kommentar:

Anonym sa...

söt han var på den bilden =)