torsdag 13 november 2008

Böcker



Idag har jag varit i biblioteket för att låna lite böcker. Ni vet nog inte det men jag läser inget annat än måltidslitteratur, nästan aldrig. Idag hittade jag:

Venus i köket, en kärlekens kokbok från 1953 är utan tvekan den mest roande kokboken och inehåller recept skapade för att öka viriliteten hos män. Här hittar man recept på såväl leopardbensmärg, fyllt grishuvud, ostron och en "after-love" drink.

Klassikern Rôti sans Pareil finns också med:

"Tag en stor oliv, kärna ur den och fyll den med en massa av ansjovis, kapris och olja.

Lägg oliven i en uppbunden och urbenad trädgårdssångare.

Fyll en fet orolansparv med trädgårdssångaren.

Fyll en urbenad lärka med orolansparven.

Fyll en urbenad trast med lärkan.

Fyll en fet vaktel med trasten.

Fyll en urbenad vipa med vakteln, inlindad i vinlöv.

Fyll en brockfågel med vipan.

Fyll en fet urbenar rapphöna med brockfågeln.

Fyll en ung, urbenad och välhängd morkulla med rapphönan.

Fyll en urbenar krickand med morkullan, rullad i rivebröd.

Fyll en urbenad pärlhöna med krickanden.

Fyll en ung anka med den välspäckade pärlhönan.

Fyll en urbenad fet höna med ankan.

Fyll en välhängd fasan med hönan.

Fyll en urbenad fet gås med med fasanen.

Fyll en kalkon med gåsen.

Fyll en urbenad trapp med kalkonen"


McGEE on FOOD & COOKING av Harold McGee är den bästa uppslagsboken om mat som finns. Här i står allt och lite till.


Fluffins av Jacob Gray är fylld från pärm till pärm med fluffins recept. Fluffins är som muffins men större och fluffigare. "Den lyser praktfullt av alla godsaker som den är toppad eller fylld med" säger Jacob.


Vinterns söta av systrarna Eisenman

Inga kommentarer: