Kallrökt lax, Curry- och dillstuvad potatis med Fänkåls-, Äpple-, och Russinsallad
1 portion
- Kallrökt lax
- 2 st mjöliga potatisar
- 1 msk smör
- 1 tsk curry
- 1,5 tsk vetemjöl
- 1 msk vitt vin
- 1 dl mjölk
- Lite dill
- 1 nypa salt
- 1 nypa vitpeppar
- 1 skvätt pressad citron
Skala potatisen och dela i klyftor, sjud i saltat vatten tills potatisen är mjuk men inte trasig. Häll av vattnet.
Smält smöret i en kastrull. Fräs curryn och blanda i mjölet. Häll på vinet och mjölken och vispa ordentligt så att det inte blir några klumpar. Låt småputtra i minst 4 minuter så slipper du den tråkiga mjölsmaken. Salta, peppra, dilla och citrona efter tycke. Blanda i potatisen.
- Fänkål
- Äpple
- Russin
- Ärtskott
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 2 tsk rapsolja
- 1 liten nypa salt
- 1 liten nypa svartpeppar
- 1 nypa senapspulver
Skär upp fänkål och äpple. Blanda senapspulver med olja, vinäger, salt och peppar och häll över grönsakerna. Blanda i russin och skurna ärtskott innan du lägger upp det på tallriken.
1 kommentar:
Jag ser att det går bra med pluggandet :)
Skicka en kommentar