torsdag 30 oktober 2008

Moules

Musslor är gott, nyttigt, en bra proteinkälla, bra för miljön och hur grönlistad som helst av wwf . Dessutom är det enkelt att tillaga också!

Pappardelle med Blåmusslor och Bacon

2 riktigt rejäla portioner



  • 1 nät blåmusslor
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • en skvätt god olivolja
  • 1 dl vitt vin

Skölj musslorna och plocka bort de som inte lever, dvs de som är öppna och inte stänger sig när du knackar på dom.

Hacka schalottenlöken och vitlöken. Ta fram en stor kastrull och fräs lökarna i oljan lite lätt. Lägg i musslorna och häll i vinet, lägg på ett lock, skaka om. Förhoppningsvis har du en varm kastrull så att inte musslorna behöver lida så länge. Lyft på locket efter 2 minuter och kolla om musslorna har öppnat sig. Om inte, kör en stund till. När musslorna är klara ska du ta ur musslorna ur skalen men spara ca 16 "oskalade" till dekoration.

  • 1 Morot
  • 1 kvarts Rotselleri
  • 1 Spanskpeppar
  • 1 Fänkål
  • 1 skvätt Olivolja
  • 1/2 pkt Bacon
  • 2 portioner Pappardelle

Skär baconet i mindre bitar. Skala moroten och rotsellerin. När skalet är borta, fortsätt att skala så du får långa strimlor med hjälp av potatisskalaren. Hacka chilin och skiva fänkålen fint.

Koka pastan i väl saltat vatten

Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Diska stekpannan och häll i oljan. Nu ska du börja med att fräsa chilin och fänkålen, när den är någorlunda mjuk lägger du moroten och sellerin och låter dem fräsa på lite också. När allt är påfräst lägger du i baconet, musslorna och spadet som blev när du kokade musslorna. Låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar och blanda med den nykokta pastan.

Inga kommentarer: