fredag 24 oktober 2008

MAT!

All mat har nog sitt speciella tillfälle. Sitt tillfälle för att stå i rampljuset då den smakar lite bättre än vad den hade gjort om den hade serverats vid ett annat tillfälle och på en annan plats.
Igår var jag på puben och idag har jag varit vansinnigt slapp och soffan har varit mitt högkvarter. Det är grått ute och soporna står onerburna i hallen och huvudet dunkar rytmiskt men försiktigt. Tankarna kring den perfekta måltiden för kvällen har det funnits mycket tid till. Salt, kolhydrater och fett kom jag fram till ganska fort. Eller sallad. Oj, nu ångrar jag att jag inte åt en sallad med mycket salt (oliver, sardeller) fett (ost, majonnäs eller vinigrätt) och rostade palsternackor i. Och nötter och dijondressing och parmaskinka och och, och allt! Mmm, det hade varit gott men det blev ingen sallad.



Vad vill man då äta på dagen efter Onsdags-pubben. Det finns vissa specifika saker som man absolut inte kan göra en dag som denna.

-Gå eller åka och handla

-Befinna sig på andra sidan om ytterdörren

-Hålla fast vid sin diet eller sina normala vanor allt för mycket

-Inte unna sig

Skulle jag baka en pizza…, ingen ost och så blir det för mjöligt i köket.
Varma mackor- fortfarande ingen ost
Pasta Carbonara…, nää
Min överblivna helstekta kyckling från igår med tillbehörande sötpotatis och böngryta…, noppe, jag tror att det var för nyttigt och hälsosamt en sådan här dag är jag mer sugen på mättade fetter.
Dillstuvad potatis, gravad lax och hovmästarsås hade varit galet gott och mjukt och smältande. Är det smältande mat man vill ha, sån som man inte behöver tugga fler gånger än 3?
Ost…, hade funkat jätte bra. Skulle gärna tärnat ner lite grevé i perfekta kuber och lagt i en burk med oliver, olivolja, citronzest och örter för att marinera en stund innan jag satte tänderna i den underbara underbara osten…, har fortfarande ingen ost.
Ölkorv- har ingen.
Stripes med citronaioli och en stor sallad hade jag också kunnat äta, det kanske hinner slinka ner innan dagen är slut. Hoppas!

Det blev perfekt mat…





Pasta med paprika, oliver och stark knaperstekt korv.
Smaksatt med timjan, vitlök, salt, peppar, tomatpure, och en skvätt vitt vin. Citronen på toppen är viktig för att få rätt syrebalans i rätten!

Inga kommentarer: