Cheescake med Pepparkaka och Apelsin
- 150 gram Pepparkakor
- 100 gram Smör
Krossa pepparkakorna, smält smöret och blanda ihop. Tryck ut degen i botten av en springform som är 24 centimeter i diameter och grädda i 175 grader varm ugn i 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.
- 400 gram Färskost
- 6 Ägg
- 3 dl Socker
- 0,5 dl koncentrerad Apelsinjuice
- zest ifrån 2 st Apelsiner
Blanda allt till en slät smet, och häll över pepparkaksbottnen. Baka i 175 grader varm ugn i 45 minuter.
- 2 dl Cremé Fraiche
- 0,5 dl Florsocker
Vispa ihop och smeta över kakan, ge kakan till någon som du tycker mycket om.
1 kommentar:
vad är "zest"? låter jättegod din kaka! eget recept med?
Skicka en kommentar