måndag 13 april 2009

Prinskorv

Jag och familjens hund Dacko knaprar prinskorv från tredje hyllan nerifrån såhär i påsktider. Kylskåpskalla och härligt korviga. Det gillar vi. En gång i tiden fanns det prinsesskorv också och jag undrar vad som hände med den för jag har aldrig sett någon under min snart tjugofemåriga livstid. Om man går en hylla ner i kylen finns det gravadlax som mamma säger att vi ska spara och där kan man också hitta Dackos vardagsmat "vov".

I familjens kylskåp dignar det alltid av både det ena och det andra. Där kan man alltid hitta körsbärstomater och goda ostar, smaksatt yoghurt, prickigkorv, smör, grädde och ett par sorters senap. Att det finns gravad lax, skaldjurspaté eller goda röror från fiskdisken är inte ovanligt. Att hålla sig från att gå och öppna det stora härliga och maffiga kylskåpet för att se om det finns något smarrigt att stoppa i prathålet är det svårt att dra sig för och det händer ofta.

Runt om i huset finns det i påsktider fullt med höns och om man kikar ner i hönsen som ibland kan vara kycklingar finns det godis i magen på dom. Fox, Snickers, Gelehallon, Persikor och Punchpraliner hör inte till ovanligheterna. Så om man inte har så mycket för sig såhär 45 minuter från civilisationen kan man variera kylskåpsgluttandet med påskhönsgluttandet om man skulle råka blir uttråkad.

Inga kommentarer: