5 minuters Choklad-mugg
4 msk vetemjöl special (eller vetemjöl + 1 krm bakpulver)
4 msk socker
2 matskedar kakao
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk smör eller neutral olja
Några rutor valfri favvo-choklad att stoppa i
1 Stor mugg
Blanda dom torra ingredienserna i muggen. Tillsätt ägget, mjölken och fettet och blanda tills det är slätt. Stoppa i chokladbitarna och kasta in i micron. Högsta värme i 3 minuter. Kakan kommer att jäsa och gå upp över kanten men den rinner inte över. Ta ut den och stjälp upp på ett fat om du vill. Det här receptet är ganska stort går att dela med sig av om man inte har allt för svåra cravings!
9 kommentarer:
Neeej, Ingrid! Jag vill inte veta sånt här. Jag har världens sämsta karaktär så nu kommer jag garanterat äta detta varenda kväll. :-)
Ps. Det ser suveränt ut! Och så enkelt...
ojojoj.. n vet jag vad jag ska göra/äta på alla hjärtans dag istället för att pussas...
å! tror du det blir gott utan chokladrutorna i? fick en craving nu, men orkar inte gå iväg till affären och fixa choklad.
Det går alldeles utmärkt utan chokladrutorna.
När jag var barn på 50-talet och sötsaker och godis var ganska ovanligt, då rörde man ihop några matskedar socker, kakaopulver och mjölk eller grädde till en tjock röra i en kopp och slevade i sig.
Hej hopp!
Intressant blogg, har läst här hos dig ett tag nu. =)
Jag tänkte söka in till Grythyttan nu till hösten. Det roligaste jag vet är att lära mig om mat. I december avslutade jag min kockutbildning här i Uppsala. Jag skulle vilja gå i skolan flera år till =) Jobbar nu, men känner att jag vill fortsätta plugga, så jag tänkte att Grythyttan skulle passa mig bra. Vet iof inte så mycket om skolan. Känns lite läskigt att ge sig av ut i skogen i 3 år när man han familj och så här. Kul att läsa hur ni har det där borta. Ska testa chokladmuggen också=)
Tack för bra läsning.
Ingrid!
Var hittar jag mangold????
Jag tycker att det finns mangold överallt nu för tiden. Kolla i en välsorterad grönsaksdisk eller spring in i en asiatiskbutik och kolla kylen.
Good Luck!
Härligt med enkla recept:)!Trevlig blogg!
Skicka en kommentar