6 st
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk olja
- 1 tsk salt
- 1,25 dl vatten
Blanda allt till en fast deg och dela i 6 bitar, lägg under plastfolie så att inte degen torkar. Kavla en i taget och släng i medelvarm stekpanna när du tycker att den är tunn nog. Vänd när den fått lite färg och lägg på ett fat under aluminiumfolie så att de inte torkar.
Sås
- 0,5 röd chili
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök
- 1 msk olja
- 1 tsk spiskummin
- 3 stora tomater
- en skvätt kycklingfond
- salt
- 1 kruka koriander
- 0,5 pressad lime
Hacka chili, vitlök och lök. Fräs i oljan på låg värme tillsammans med spiskummin tills löken är mjuk. Tärna och stoppa i tomaterna och kycklingfond. Låt stå och puttra i 15 minuter och häll i saltet. Precis innan servering är det dax för att få i den hackade koriandern och limen.
- Riven ost, så mycket du har samvete till
- 200 g skalade räkor
Ta nu ett av bröden, täck halva brödet med ost, häll på sås och räkor. Vik på mitten och stek på båda sidor i stekpannan tills att innehållet är varmt och osten smält!
1 kommentar:
gott att få ta del av dina underbara recept. jag hoppas att vi kan äta ihop snart. saknar dig mycket. kram cilla
Skicka en kommentar