På sommaren dricker jag sommarkaffe jämt och ständigt. Mitt sommarkaffe är kallt, innehåller mycket mjölk, lite råsocker och starkt kaffe från min bialetti. Mitt sommarkaffe kokas på morgonen, hälls i min shaker med socker, is och mjölk. Det skakas och får sedan stå i kylen så att man kan ta ett glas när man har vägarna förbi.
Bialettin och shaker sitting in a tree K-I-S-S-I-N-G!
3 kommentarer:
Kan rekomendera en "bärig" Biloya eller Aricha(lot 9 eller lot 17) till "Islatten". Godare och mer "bärig" får du leta efter.
Båda kaffesorterna har massor av röda bär i sig...
Mmm smaskigt... Vart kan jag hitta det?
Om du vill ha Aricha kan du maila mig på info@kaffeochchoklad.se så kan jag eller Dellerhagen(f.d. rostmästare på Johan & Nyström) rosta. Annars så finns det Biloya på baristashopen.se.
Dock så tycker jag att du ska satsa på en Aeropress istället för Mokkakannan, då dom fina aromerna "kokas"/bränns bort i Mokkan.
(Optimal brygg temp är 92-96 grader)
Har för mig att DC (Daniel Chomienic) har varit till Grythyttan och mässat kaffe, men jag vet inte vilka han träffade.
Skicka en kommentar