tisdag 7 juni 2011

1 år 8 månader och några timmar senare....


... sitter jag framför datorn och tänker tillbaka på tiden med Ingrid i Grytan. Att ha en blogg är fantastiskt och kanske speciellt så här i efterhand när jag kan se tillbaka och minnas alla trevliga stunder med alla trevliga människor och enkelt hitta mitt bästa recept på pelmeni eller rabarberbullar. Tiden har gått och jag med den. 1 år 8 månader och några timmar är lång tid och mycket hinner hända. Som tur är gillar jag fortfarande mat lika mycket och även fast jag har huvudet i grytan titt som tätt har jag bytt bostadsort från Grythyttan till Göteborg.

Livet i Göteborg är lika bra som livet en gång var i Grythyttan fast annorlunda. Här är jag nyinflyttad vilket har massa fördelar - t.ex. behöver jag inte skämmas över att inte hitta vägen, jag kan handla i saluhall, jag upptäcker nya saker hela tiden, man kan köpa färdig mat från restaurang istället för att alltid laga egen, fisk och skaldjur finns alltid nära till hands och min älskade mormor bor runt hörnet.


Jag och mormor älskar kräm och igår kokade jag den bästa av alla just nu!

Rabarber- och jordgubbskräm på mitt vis!

Koka upp 4 dl jordgubbsaft med ca en halv dl socker. Lägg i några (ca 8) späda, skivade rabarberstjälkar och koka försiktigt tills de är lätt mjuka (ca 2-3 min). Smaka nu om du tycker att hopkoket är tillräckligt sött. Om inte, häll i mer socker.

Blanda 2 msk potatismjöl med lite kallt vatten. Häll ner blandningen i hopkoket under omrörning. Värm tills första kokbubblan kommer. Dra av värmen och skiva i några sommarsöta jordgubbar. Häll upp i en fin karott. Strö över ett tunt lager socker. Låt svalna något och avnjut med kall gräddmjölk! Mmmm....