måndag 28 september 2009

Varm Choklad

En gång i tiden gick jag och Helena till Cacao Sampaka på söndagar. Då drack jag varm choklad och igår blev jag så sugen på det att jag var tvungen att göra en egen version. 1,5 dl Mjölk - varm, 75 gram mörk Choklad - hackad, häll ihop och mixa. Jag smaksatte min med min fantastiska sockerlag!

Makrillslåda


Rotselleri, Kålrot, Morötter, Lök och Potatis i kuber bryns lätt i Smör med Dillfrö, Salt, Peppar och kokas mjuka med Öl. Lägg två tredjedelar i botten av en form, strö på varmrökt Makrill och ovanpå det resten av Rotfrukterna. Häll på Äggstanning med dill i så att det täcker. Grädda i ugnen, 200 grader tills det är klart. :)

Ohlalalalalalaa!

söndag 27 september 2009

Inte bara sötslisligt

Nej, ibland äter jag riktig mat men det känns inte lika spännande att blogga om. Här om dagen åt jag fantastiska nötfärsbiffar som var smaksatta med fransk senap, handplockad oregano från Grekland och stött kummin. Yummie tillsammans med rostade palsternackor och tomatsallad med stjälkselleri.

Kryddigt

En fantastisk sockerlag/sirap som passar till allt från sangria till kaffe och kakglasyr! 1 del socker, 1 del vatten, nejlikor, kanelstång, stjärnanis och kardemumma. Mumma!

Fredagsmys

I fredags var det mys vid guldkusten med varmt vin och grillade marshmallows mellan mariekex, lovely!

tisdag 22 september 2009

Rasta


Jag var ute och körde. Det började kurra i magen och jag skulle rasta och det råkade bli på RASTA. Dagens lunch fläsk med löksås. 85 kr. Salladsbuffe - Vitkål på tre olika sätt: Coleslaw, Pizzasallad och vitkål blandad med lingon, dessutom fanns det inlagda rödbetor. Utöver det knäckebröd och bregott. Jag älskar bregott. Det ska vara riktigt smör. Jag fattar verkligen inte grejen med milda och lätta. Nå, RASTA... Inte prisvärt!

English muffins


Mmm, ni kanske undrar vad jag har gjort och om jag lever. Det gör jag och under tiden jag varit borta har jag bland annat bakat dessa fantastiska english muffins! När jag köpte min brödrost var det för jag hade hittet ett recept på just dessa men sen blev det aldrig av som med så mycket annat. Men nu hände det. Lovely!