söndag 17 maj 2009

Cheesecake med rabarber

Problemet med att inte ha en blogg är att man inte kan skriva ner sina bästa recept för att sedan plocka fram dem när de som bäst behövs. Igår bakade jag den godaste cheesecake. Den är tung och kompakt, söt men ändå syrlig, har smak av vitchoklad och rippel av rabarber! Jag vet att om jag lägger mitt recept här kommer det att finnas för alltid!

Den här kakan är helt fantastisk!!! Jag varnar för beroende och ohälsosamt mycket njutning (hihi skojar bara, ohälsosam njutning existerar inte!)!

Cheesecake med Rabarber

Botten:
300 gram Digestiekex
150 g Smör

Krossa kexen i en mixer eller lägg dom i en påse och slå med kavel, kastrull eller annat lämpligt. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant, 24 cm. Förgrädda i ugn, 175 grader varm i 10 minuter


Rabarber-rippel:
250 gram rabarber
200 gram syltsocker
1 dl koncentrerad rabarbersaft av god kvalitet.

Dela rabarbern i bitar och koka 5 minuter med socker och saft. Låt svalna och mixa sedan ihop så att det blir någorlunda slätt.

Cheese:
400 gram philadelphiaost
1 burk fet kesella (10 %)
1 dl socker
1 dl maizena (vanlig)
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
Rör i ett i taget
1 dl grädde
150 gram vit choklad

Rör ihop osten och kesellan så att det blir mjukt. Blanda i socker, maizena och vanilj. Rör i ett ägg i taget och sist grädden. Smält chokladen och blanda i den.

Häll smeten över botten, häll på/i rabarber grejen och lyft runt i det så att det inte blandas men blir ripplat. 40 minuter i ugn, 175 grader. Låt den underbara kakan stå på eftervärme kanske en halvtimma efter den är färdig och servera den helst dagen efter.




fredag 8 maj 2009

Slutet?

Jag brukar själv ibland läsa bloggar. Det finns bloggar som jag fortfarande ibland går in på och som fortfarande inte har en endaste ny bokstav mot den vita bakgrunden. Det hände mig idag och då tänkte jag "Man ska fan inte få ha en blogg om man inte uppdaterar!". 


Så nu säger jag adjö och hej då... Tjingeling! 

lördag 2 maj 2009

Mersmak

Jag fick mersmak av mitt korta inlägg. 

Just nu: 
Registrerar företag ifrån sängen.
Dricker iskaffe med sugrör från sängbordet

Igår: 
Jag lagade perverst god mat sa den gamle Chefredaktören från expressen och den bästa desserten 56-åringen ätit i hela sitt liv.

Idag: 
Mimi kommer och jag ska få några strålar sol över min vita nuna.
Möte med the big boss CJ.
Provsmakning och lagning av bröllopsmeny, 4 pers.

Innan:  
Hittade kabeln till kameran och kan nu börja blogga med bilder om jag vill.
Har köpt en ny dator så nu kan jag blogga om jag vill.
Kom hem ifrån Gällivare och har börjat landa lite nu. Det var mycket som hände och uppdragsgivare och gäster är supernöjda!  
Blev bestulen på mina knivar! 
Blev lyckligt singel

Senare: 
Ska jag jobba med mina projekt.
Göra T-shirtar
Vara med i TV kanske
Ta över världen

Sommaren:
Bo i Grythyttan!
Skoja mycket

Jag undrar...

Ibland går jag in på min blogg för att se om set står något nytt och spännande om mitt liv. Men det gör det aldrig längre!